Recepten zijn er eindeloos. Op deze pagina zullen we regelmatig een recept plaatsen van ons assortiment.


Côte de veau 

Wel eens een côte de veau gegeten, oftewel een kalfskotelet?

We hebben ze  in 2 maten, de dunne en de dikke,  dit recept is voor de dikkere kotelet van de grill.

Met een goede barbeque maak je van onze côte de veau de lekkerste die je ooit gegeten hebt.

 


Laat het vlees een uurtje op kamertemperatuur komen en kruid in met peper en zout, en naar smaak met bijv. peterselie. 

Zorg dat je grill op 200 graden is en schroei de kotelet in 2 minuten per kant mooi dicht, vervolgens grill je de kotelet met indirecte warmte op zo'n 100 graden af tot een kerntemperatuur van 55 graden. Laat het vlees nog 10 minuten nagaren in aluminiumfolie. smakelijk!! 


Picanha

Hier een eenvoudig recept voor een picanha.

Eventueel naast peper en zout naar eigen smaak kruiden met peterselie , oregano of salie.


Kalfsoester

De oester is nog steeds het meest bekende stuk van het kalf, zeer mals en erg fijn van smaak.

Haal het vlees een half uur voor het bakken uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen, hierdoor schrikt het vlees niet.

Bestrooi de oesters met wat peper en evt peterselie, als je het vlees door de bloem haalt blijft het nog iets sappiger. Gebruik volle roomboter en verwarm deze in een pan op hoog vuur, als de temperatuur hoog is, schroei de oesters dan dicht in een minuut. Daarna het vuur wat temperen om de oester te garen,  draai ze regelmatig om met een spatel of tang, niet in prikken, en bak ze mooi rose van binnen, in 3 tot 4 minuten.

Strooi een beetje zout op het vlees na het bakken, ook dit voorkomt extra uitdrogen. Evt onder aluminiumfolie nog 10 minuten nagaren.

Serveren met champignons, saus en frietjes, heerlijk.

Eet smakelijk.



Kalfsreepjes

Een eenvoudig recept om te maken is er een van kalfsreepjes, met ui en champignons.

Wat heb je nodig, voor 4 personen:

400 gr kalfsreepjes

1 ui

250 gr. champignons

30 gr. boter

1,5 eetlepel bloem

1 dl witte wijn

 1,5 dl crème fraîche

2 eetlepels kappertjes

2 eetlepels peterselie

zout en peper

 

De bereiding

Zorg er eerst voor dat je vlees is ontdooid in de koelkast, haal het vlees een half uur voor de bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Pel en snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.

Verhit de boter in een pan en bak het vlees al omscheppend aan tot de gewenste garing.

Schep het vlees uit de pan en bestrooi het met peper en zout en de bloem.

Fruit de ui in het bakvet in ong. 5 minuten glazig. Voeg de champignons toe en bak ze ong. 3 minuten mee.

Schenk de wijn en de room erbij en breng alles aan de kook.

Voeg het vlees, de kappertjes en evt. peper en zout naar smaak toe en breng alles aan de kook.

Neem de pan van het vuur en roer de peterselie erdoor.

Heel goed te combineren met aardappeltjes, bijv rosti en sperzieboontjes.